My Valentine’s toen en nu

Mijn eerste negen levensjaren woonde ik in Canada. Oudste kind van emigranten die na de oorlog hun geluk elders zochten. We woonden bij bossen en eindeloze velden. Ik heb daar een heerlijke kindertijd gehad. Mijn buurjongen heette David, met wie ik graag speelde en hutten bouwde in het bos. Hij stal mijn eerste kusje. Hij was een soort vriend-broertje.

De winters waren lang en koud. Bergen met sneeuw waar we graag in speelden. Sleeën op de helling roept fijne herinneringen op. Als het voorjaar eindelijk aanbrak werden de temperatuur milder en werd de lange loop naar school aangenamer.

In februari maakten we op school grote enveloppen, want Valentine’s Day kwam eraan.

Lieve kaartjes voor en van je vriendinnetjes en vriendjes (David natuurlijk) werden in de envelop geschoven.

Will you be my Valentine?

Mijn verdere jeugd groeide ik op in Nederland. Dat viel niet mee, dat kan ik je vertellen. Ik sprak de taal niet en had andere kleding. Met als gevolg: pesterijen.

The Golden State

Op mijn twintigste emigreerde ik met mijn lief naar Californië. Een spannend avontuur, en zo jong! Een nieuwe toekomst opbouwen in ‘The Golden State’. Een nieuw leven kondigde zich aan en een paar dagen voor Valentine’s Day, die we nu weer konden vieren, lag ik in het ziekenhuis met hoge bloeddruk. Zal mijn kindje geboren worden op 14 februari? Dat zou extra mooi zijn!

David & Goliath
De dag ging voorbij en ons kindje besloot nog even te blijven zitten. De volgende middag mocht ik naar huis. Een paar uur later was ik weer terug. Met hevige weeën. Ik wist niet dat ik zoveel kracht in mijn lichaam had zeg! En om 23:28 uur werd onze zoon David geboren. De kracht van zijn schreeuw kon Goliath zo vellen.

Aanstaande vrijdag is dit 40 jaar geleden…

Will you be my Valentine?

Liefdesgeschenken ontvangen we regelmatig. Een aardig woord, een aai over je bol, een knuffel en in mijn geval een zoon.

Een Roos…
Liefde voorbij alle grenzen. De mooiste bloem die je met Valentijn kan geven. Ik heb er veel in de praktijk: heerlijke Dr.Hauschka Rozenolie, Rozen Bad en Rozen Body crème.

Geef jezelf of een lieverd een van deze mooie cadeaus.

Mijn praktijk is te bereiken op 06 41 75 75 86

Meer lezen over de roos? Klik dan op de link: