Gezonde huidverzorging is belangrijk

De vrouw staat bij de drogist voor de cosmetica en gaat met haar vinger langs de schaprand. Ze zoekt. Ik zie dat ze een reinigingsproduct pakt. Ze stapt opzij en haar vinger glijdt verder langs de doosjes. Ah, tonic. Blijkbaar heeft ze alle basis-gezichtsverzorging nodig, want ze kiest een potje dag- en nachtcrème. Handig all-in-one. Haar lievelingsproducten liggen in het mandje. Van verschillende merken. “Alles gevonden?” vraagt de dame achter de kassa. Zonder te adviseren wordt alles aangeslagen en afgerekend. Ik weet nu al dat mevrouw niet het gewenste resultaat kan verwachten van haar producten… Zonde van haar geld.

Huidverzonging advies

Als Dr. Hauschka therapeut adviseer ik mijn klanten graag over gezonde huidverzorging die passen bij het huidbeeld van dit moment. Je huid reageert namelijk op onder andere je emoties en de gezondheid van je lichaam en die is niet altijd hetzelfde. Ben je ziek geweest bijvoorbeeld, dan heeft je huid behoefte aan extra zorg en kan een intensief verzorgingsproduct – conditioners, maskers, ampullen – even nodig zijn. Het is fijn als er meegedacht wordt, toch?

Wist je dit?

Het is belangrijk om je huidverzorging te kiezen van hetzelfde merk. De basisingrediënten zijn op elkaar afgestemd. Het resultaat zal vele malen beter zijn dan het gebruik van willekeurig gekozen producten.

Weggegooid geld

Het is écht weggegooid geld om alleen een dagverzorging te gebruiken, zonder reiniging en lotion. De reiniging is het allerbelangrijkste voor je huid, in de ochtend én de avond! Vaak vinden we de avond logisch, maar waarom ook in de ochtend? Gedurende de dag is de huid in rust, maar ’s nachts is de huid actief. Afvalstoffen worden uitgescheiden en de huid ademt.

Geen vette nachtverzorging

En zeker geen product dat geschikt is voor dag én nacht. Het uitscheiden van afvalstoffen en het vrij ademen van de huid kan alleen als er geen vetlaag op de huid ligt. Is dit wel, dan raakt de huid ‘gefrustreerd’ en zal de activiteit ’s nachts uiteindelijk verminderen en creëer je een ongezonde huid.

Zelfherstellend vermogen

Dr. Hauschka Cosmetica heeft vetvrije nachtverzorging: nacht serum, regeneratie serum, intensieve conditioners voor verschillende huidbeelden en leeftijden, gezichtslotions  en ampullen. Alles om de huid een impuls te geven het zelfherstellend vermogen aan te spreken.

We kunnen Moeder Aarde niet blijven uitbuiten

Het is 2021 en het is voor iedereen wel duidelijk dat we Moeder Natuur tekort doen. We willen anders, eerlijker. Daarom is het belangrijk niet alleen te kijken naar het verminderen van de CO2 uitstoot, plastic soep, microbeads en nog zoveel meer. Maar ook: wat smeer ik op mijn huid. Is dit wel zo verantwoord?

Dr. Hauschka huidverzorging sinds 1967

Dr. Hauschka is hier al sinds 1967 mee bezig. Toen nog spottend een ‘geitenwollensokken’ merk genoemd, nu vooraan in de rij van bewuste cosmetica. Zo mooi hoe de tijd rijp is geworden om nieuwe keuzes te maken. Het principe ‘Wat je op je huid smeert moet je kunnen eten’ (of het lekker is, is een tweede) geldt ook hier.

Samen maken we de wereld beter

Grote veranderingen zijn al gaande. Doe je mee en kies je bewust, kies je voor beter? Wil je graag mee, samen naar de grote verandering? Ik nodig je uit in mijn praktijk voor advies en informatie. Voel je welkom.