Het effect van Manuele Lymfedrainage

 

Als Roos mij belt, vraagt ze hulp voor het vasthouden van vocht in haar lijf. Ze heeft pijn en kan moeilijk bewegen.

Op mijn vraag hoe dit is ontstaan antwoordt ze: “Medicijngebruik, maar ik ben met die pillen gestopt en slik nu niks meer”.Het gevolg van haar medicatie is 30 kilo extra gewicht. En dat gaat er maar niet meer af.We maken een afspraak voor een gesprek over het behandelplan en ik ben stik nieuwsgierig naar haar probleemZe is keurig op tijd. Met een kopje thee bespreken we de mogelijkheden. Oedeem door medicatie is niet makkelijk en het resultaat is afwachten.Overal is vochtophoping. Haar hele lijf staat strak. Ze krijgt met moeite haar jas aan en uit en lopen gaat zwaar.

Manuele Lymfedrainage

Ik start met Roos het behandelplan voor Manuele Lymfedrainage (MLD). Hierdoor kan ik het vochtprobleem (oedeem) te lijf en ik ondersteun het met Lymfetaping.

Aan Roos stel ik voor om  te beginnen met het draineren van de benen.Na lekker ingepakt te worden in de behandelstoel kan het avontuur beginnen. Eerst het het draineren van hals, nek en decolleté. Vreemd hè om daar te beginnen? Maar Manuele Lymfedrainage doe je bij blokkade van de lymfestroom. Je kunt het vergelijken met het oplossen van de file op de snelweg. Vooraan moet iets gebeuren wil het achteraan weer kunnen rijden. Dus eerst de klieren openen bij het begin…het sleutelbeen, dan kan het lymfe stromen (aangezogen) worden uit de benen.

Zachte, pompende, ritmische grepen.

Hierna de buik en dan de benen. Na deze drainage tape ik de onderbenen om de stroming van het lymfe te ondersteunen en nog dagen te laten duren.Sindsdien komt Roos eens in de twee weken bij me, en na twee maanden is daar het resultaat 🙂 minder dikke onderbenen.Ze is nu al heel blij. De komende tijd gaan we met de armen beginnen.

Het eindresultaat? Daar kijken we beiden naar uit!

 

Heb jij ook last van oedeem na bijvoorbeeld operatie, verstuiking of kneuzing?

Mail of bel mij gerust. info@praktijk-gaia.nl / 06 41 75 75 86