Ik zou je zo graag willen zoenen, echt ik verlang er zo naar: een vette knuffel voor mijn kinderen en vriendinnen. Mijn kleinkinderen zoenen op de mond. De armen om elkaar heen vouwen. Ik ben zelfs al uitgenodigd voor een feest als het zo ver is. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Ontroerende zoen boodschappen

Iedere keer als je je lippen verzorgt met deze balsem geef ik je een zoen. Het visitekaartje schuif ik in het rode doosje en vouw het voorzichtig dicht. Op de voorkant staat ‘Ik zou je wel willen zoenen’. Op de achterkant vul ik het adres in. Via Whatsapp heeft zij de boodschap gestuurd die op het doosje moet komen en ik schrijf het keurig over. In het doosje zit een Dr. Hauschka Lippenverzorgingsstift. Hoe fijn voor deze koude tijd van het jaar en natuurlijk dé voorbereiding op de grote nationale zoen- en knuffeldag ergens in de toekomst.

Lieve mam, in plaats van een echte zoen.
Toch iets zachts op je lippen.’

Sommige boodschappen die ik klaarmaak voor verzending zijn zo intiem, daar doe ik een envelop omheen. Het is ontroerend om te lezen wat we elkaar willen zeggen. Hartverwarmend.

Kapotte lippen

Binnen is het lekker warm, de verwarming brand, ik voel me prettig. Maar de laatste tijd merk ik dat mijn haar statisch wordt. Vervelend dat geknetter als ik mijn vest uit doe. Mijn lippen zijn zo droog dat velletjes loslaten. In je lippen bevinden zich bijna geen talgkliertjes. Je lippen kunnen dus droger worden. Door de warmte in huis en bij kou buiten daalt de luchtvochtigheid en dat is niet goed voor je huid én je gezondheid.

Luchtvochtigheid en klachten

Heb je de luchtvochtigheid in je huis al gemeten? Het beste is tussen de 40 en 60%. Koop een hygrometer en controleer hoe het is in jouw huis. Door de warmte verdampt het vocht binnen en kun je allerlei klachten krijgen, zoals:

 • droge neus
 • droge huid en keel
 • gebarsten/kapotte lippen
 • branderige ogen
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • concentratieproblemen

En wist je dat je meer kans maakt op verkoudheid als je slijmvliezen droger worden? Daarom is het in deze coronatijd zo belangrijk om te zorgen voor een goede luchtvochtigheid.

6 Verzorgingstips voor je huid en lippen

 1. Schaf een luchtbevochtiger aan; je merkt vanzelf welk vochtpercentage aangenaam is voor jou.
 2. Drink voldoende water of kruidenthee. Van teveel koffie droogt je huid uit.
 3. Gebruik Dr.Hauschka Hydraterend masker als ondersteuning. Als masker of bij extreem droge huid een dun laagje als dagverzorging.
 4. De zachte Dr. Hauschka Rozencrème zal je huid goed doen.
 5. Dr.Hauschka oogbalsem is heel fijn om de huid rond je ogen zacht te houden.
 6. Vergeet je Dr.Hauschka lippencrème niet. Echt een must.

Omdat ook een bikkel als jij wel wat zachtheid kan gebruiken

Ik zou je zo graag willen zoenen

Dat kan. Nu met een prachtig rood doosje met daarin een zoen voor zachte lippen. Ik kan me helemaal  voorstellen dat je iemand een zoen wilt sturen. Bestel zo’n heerlijk doosje en stuur het op naar wie je zo mist en zo graag zou willen zoenen! Je kunt de doosjes ophalen bij de praktijk óf bestellen mét postzegel (E 11,00) of zonder postzegel (E 9,00). Je mag mij natuurlijk ook het adres en bericht sturen. Dan zorg ik dat je ‘Ik zou je wel willen zoenen’ doosje op de post gaat.

Heb je na het lezen van dit blog behoefte  aan goed huidverzorgingsadvies? Bel me dan op 06 41 75 75 86. Je mag natuurlijk ook via het contactformulier mij benaderen.