Ik ga trouwen en wil geen tattoo op de foto! “Zou jij de tatoeage op mijn bovenarm kunnen camoufleren op onze trouwdag? Zo jammer op de foto’s.”Met deze vraag kwam mijn schoondochter elf jaar geleden. En ojee, daar moest ik over nadenken. Het was 24 jaar geleden dat ik deze specialisatie haalde, maar nooit kunnen toepassen. Er was gewoon geen vraag naar. Ik was er heel goed in, maar toch. Te onzeker om de poging te wagen. En trouwens, als aanstaande schoonmoeder had ik wel iets anders aan mijn hoofd. Mijn advies was: Zoek iemand anders om dit voor je te doen.

Ik ben nogal kritisch

Ik kende een collega uit het naburige dorp die de kunst van camouflage verstond. Daar zijn we, ja samen, naartoe geweest. Nu ben ik nogal kritisch en vond uiteindelijk dat het camoufleren beter kon. Dus nieuwe pigmenten besteld en aan de slag. Zouden de pigmenten blijven zitten na een nachtje slapen? Dan kon ik namelijk de avond voor de bruiloft haar tattoo wegwerken. Hebben we geprobeerd.

Een vak apart

Het camoufleren is een vak op zich. De huidskleur moet eigenlijk nagebootst worden. Bij blauwe tatoeages wordt oranje gebruikt als basis. Daarover wordt met een speciale techniek de huidskleur aangebracht. Weg tattoo, maar de huid ziet er een beetje ‘dood’ uit. Wat rode pigment inkloppen en voila. Makkie lijkt het. Op het laatst flink poederen met een fixatie ‘and then we wait’. Voor 5-10 minuten. Zachtjes afborstelen, spraytje erover. Klaar. De tattoo is waterproof en swimproof. Handig wanneer je onverwacht in het zwembad wordt gegooid.

Het beddengoed zit onder

De volgende ochtend kreeg ik een telefoontje: “Het beddengoed zit onder en de tatoeage is zichtbaar.” Balen. Uiteindelijk besluit de bruid de tattoo zo te laten.
Het werd een droombruiloft. En ik was een trotse mama van de eerste zoon die in het huwelijksbootje stapte.

Gelukkig

Na zes weken waren de foto’s klaar. De fotograaf had de tatoeage op de officiële trouwreportage geretoucheerd. Kan dus ook. Gelukkig voor de bruid!

Meer informatie over het camoufleren van tattoos vind je hier: https://praktijk-gaia.nl/project/cosmetische-camouflage/

Wat is jouw speciale gelegenheid?

Heb jij iets speciaals op de kalender staan, bijvoorbeeld je huwelijk, een sollicitatie, feest of iets anders? En wil je voor die gelegenheid je tatoeage een dagje niet hebben? Neem contact met mij op. Ik help je graag. www.praktijk-gaia.nl/contact