– Heb je trouwplannen?
– En vind je het jammer van die tattoo?
– Wil je die niet zichtbaar hebben op de foto’s?

Dan heb ik hier voor jou de perfecte oplossing!

Je hebt trouwplannen en bent op zoek naar de jurk van je dromen. Daar sta je dan voor de spiegel en je bekijkt jezelf kritisch. Jeetje, wat zonde van die tattoo. Zo in het zicht.

Wat is cosmetische camouflage?
Cosmetische camouflage is een techniek die gebruikt wordt bij het bedekken van storende huidaandoeningen. Nu zijn tattoos geen huidaandoeningen, maar storend kunnen ze soms zijn. Vooral bij een bijzondere gelegenheid, zoals je huwelijk.

Hoe wordt het gedaan?
De ‘make-up’ die ik voor je tatoo gebruik heeft een dikkere samenstelling en veel pigment. Eerst maak ik de tattoo wit en ik fixeer ‘m met een poeder. Uiteindelijk verwijder ik de poeder en ik bekijk de kleursamenstelling van je huid. Op een spatel meng ik de juiste huidskleur die ik met een ‘druk-draai’ beweging op de huid aanbreng en uitwerk. Als de tattoo onzichtbaar is geworden breng ik met een beetje rood de doorbloeding erin. Alles wordt weer dik gepoederd met fixatie… And then we wait. Na ongeveer 10 minuten borstel ik de poeder weg en dan eindig ik met de fixatiespray. Je kunt er nu zelfs mee zwemmen.

Afspraak
Ruim voor je huwelijk maken we een afspraak voor het proefzetten van de cosmetische camouflage. Samen kijken we naar de mogelijkheden en het is belangrijk voor ons beiden te weten hoeveel tijd ik nodig heb op je trouwdag.

Heb je vragen over cosmetische camouflage? Neem gerust even contact met mij op, dan bespreken we hoe ik je kan helpen op jouw droomdag.

Meer lezen?
Camouflage van tatoeages voor je bruiloft

Ook genieten van een Dr. Hauschka behandeling?