Borstgezondheid, het belang van  verzorging van je borsten.

Borstgezondheid en het belang van verzorging van je borsten is eigenlijk een ondergeschoven kindje. Allemaal willen we gezonde borsten. We gaan pas nadenken als wijzelf of een naaste wordt getroffen door een vervelende aandoening of borstkanker.

Wat is borstgezondheid?

Borstgezondheid is onder andere het kijken en ervaren van je eigen borsten ofwel vrouwelijkheid. Hoe ervaar jij je vrouwelijkheid, durf jij te zijn wie je bent, ben je gekwetst (geweest) door intimidatie of ongeoorloofde aanraking? Dit kan leiden tot “hartzeer”, die natuurlijk van invloed kan zijn op je gezondheid. Leef je gezond? Hoe verzorg jij jezelf? Allemaal vragen waar je over na kunt denken bij borstgezondheid.

Borstgezondheid en het belang van verantwoorde verzorging van je borsten

Borstgezondheid en Lymfe

Lymfe is de stroom naast het bloed en is een “open systeem”. Het heeft geen eigen pomp, maar stroomt door onze spierbeweging en kloppen van het hart Het vervoert in grote lijnen de afvalstoffen via de lymfebanen en lymfeknopen naar het eindstation bij onze sleutelbeenderen. Het is een super belangrijk systeem van ons lichaam. Er wordt wel gezegd, dat het de belangrijkste is! Als je een beugelbeha draagt dan kan je je voorstellen dat die banen dichtgedrukt worden en borsten geen bewegingsvrijheid hebben. (zie foto boven) Je kunt dus last krijgen van gevoelige plekken aan het einde van je beugel (herkenbaar?) Hoe voorkom je dit? Je snapt het al…gooi die beha uit als je uit werk komt of draag een paar dagen per week geen beha (als dat kan natuurlijk)

Zelf je borstgezondheid verbeteren.

Wat kan je zelf doen om je borstgezondheid te verbeteren? Een open deur is natuurlijk proberen om zo gezond mogelijk te leven.

  • Veel buiten wandelen, ontspanning, gezonde voeding (biologisch of biologisch dynamisch).
  • Massages (droogborstelen van je borsten, borstmassages of manuele lymfedrainage, Dr.Hauschka Lichaamsbehandeling).
  • Bh’s zonder beugels, maar met een brede onderband.
  • En “last but not least” wat gebruik je aan huid- en lichaamsverzorging? Dit kan namelijk erg vervuilend zijn door synthetische toevoegingen, minerale vetten, paraffine, parabenen, ftlaten etc. Over de rol van deodorant bij borstkanker is het laatste woord nog niet gezegd. Je okselklieren liggen heel dicht in dit gebied en stoffen worden wél opgenomen door je huid! Gebruik de Dr.Hauschka Deodorant: Salie Mint of de Rozen. Meer verantwoord wordt niet gemaakt.
  • Borstgezondheid door inwrijving met Dr.Hauschka Rozenolie. De roos is de beste olie voor borstverzorging, olie van het hartgebied. Je borsten proberen je hart
    te beschermen, geef ze de liefdevolle verzorging die ze verdienen.

Wat weet jij over borstverzorging?

 

 

 


 

Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr.Hauschka ook gebruik van hoogwaardige etherische oliën en wassen, kiezelaarde, thermaal water, amandelmeel, zijde en mineralen. Onze hele collectie draagt het internationale keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica “NaTrue”. Alle producten zijn vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen.

Maak kennis met een holistische verzorging. Ervaar het ritme van het leven.