Die droge huid maakt je stapelgek

Een droge huid maakt je stapelgek. Het jeukt, wordt schilferig en voelt strak aan. Je kunt de hele dag wel smeren! Maar hoe komt dit toch en wat kan je er zelf aan doen? Gebruik je al Dr.Hauschka Cosmetica?

De oorzaak van een droge huid

De oorzaak van een droge huid is vaak dat de luchtvochtigheid van de omgeving te laag is. Een goede vochtigheid is 50-60%. Koop een hygrometer om dit te controleren!  In de winter brandt de verwarming de hele dag. Of het nu thuis is of op je werk. De luchtvochtigheid neemt hierdoor af. Buiten is vaak de luchtvochtigheid ook lager. Er wordt dus vocht uit je huid onttrokken. Stel je voor, je hebt zo’n mooie schijf hout liggen in de kamer. Op een dag zie je er een grote barst in! Dat is even balen zeg. Hetzelfde gebeurt dus met je huid. Er ontstaan kleine barstjes in, de huid droogt uit en wordt schilferig. Gevolg JEUK!!

 

Wat kan je zelf doen aan een droge huid

Wat je zelf kan doen aan een droge huid is natuurlijk zorgen voor de juiste huidverzorging.

  1. Reinigen is de basis van een gezonde huid. Ik kies dan voor de Dr.Hauschka Gezichtsreinigingsmelk en/of Dr.Hauschka Reinigingscreme
  2. Versterken is de volgende stap in goede verzorging. Dr.Hauschka Gezichtslotion
  3. Verzorgen is het beschermen en verzorgen van je huid tegen de invloeden van buitenaf. Ik adviseer je de Dr.Hauschka Rozencrème en/of Dr.Hauschka Vloeibare Dagcreme in dit geval.
  4. En als vetvrije nachtverzorging Dr.Hauschka Nacht Serum…yummie!

Intensieve verzorging van een droge huid

Intensieve verzorging van een droge huid is hard nodig! Je kunt kiezen voor:

 

  • Dr. Hauschka Herstellend Nacht Conditioner. Deze brengt je huid weer in balans. Een kuur van 28 dagen, maar bij ernstige problemen langer.
  • Dr.Hauschka Hydraterend Masker. Eén of twee maal per week. Of als dagverzorging dun aanbrengen.
  • Dr.Hauschka Bodyoliën en Bodymilks of -crèmes
  • Dr.Hauschka Handcreme of Regeneratie Handcreme
  • Dr.Hauschka Voetverzorging
  • En last but not least….. Koop een luchtbevochtiger! Laat je goed informeren bij je plaatselijke witgoedzaak.

Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr.Hauschka ook gebruik van hoogwaardige etherische oliën en wassen, kiezelaarde, thermaal water, amandelmeel, zijde en mineralen. Onze hele collectie draagt het internationale keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica “NaTrue”. Alle producten zijn vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstof.