Warmte is een basisbehoefte 

 

Als ik het niet warm genoeg heb, dan voel ik me ellendig. Een vest aan in huis is voor mij geen uitzondering. Heerlijk om me heengeslagen, zo’n grote, weet je wat ik bedoel? Soms wil ik ook een sjaal om of met een dekentje op de bank, met de kat op schoot. Soort van koesteren.

Wellness voor je voeten

Mijn voeten zijn een ondergeschoven kindje. Op een of ander manier neem ik er gewoon geen tijd voor. Vijltjes zoeken, handdoeken klaarleggen, badje maken. Maar als ik dan eindelijk zit en ik laat mijn voeten in het warme water zakken. Wat een heerlijkheid, ik krijg er kippenvel van. Dat ik dit niet vaker doe zeg! Al mijn aandacht gaat naar mijn voeten. Ik zal jullie eens lekker vertroetelen. Verzorgen, insmeren, dikke wollen sokken aan.

“Alles begint met warmte. In de kou valt alles stil.”  Edmond Schoorel

Toch een dingetje

Mijn nieuwe cliënten krijgen tegenwoordig een mailtje van mij, met uitleg en wat achtergrond over de behandeling. Hier vermeld ik onder andere het voetenbad in, want daar beginnen we altijd mee met de klassieke Dr. Hauschka behandeling.  Mensen schrikken soms als ik hen vraag de schoenen, sokken en broek uit te doen. Dat is blijkbaar toch een dingetje.

Het is nu jouw tijd

Ga maar lekker zitten, er ligt een handdoek op de vloer voor je voeten

Het warme water stroomt uit de kraan en de schaal loopt langzaam vol. Ik kan kiezen uit Moor Lavendel-, Roze-, Winter-, Citroen Lemongrass- of Salie Bad. De energie van de klant bepaalt mijn keuze. Vandaag wordt het Moor Lavendel, heerlijk kalmerend en beschermend. Ik laat een beetje in het water lopen en met mijn hand maak ik een platte acht, de lemniscaat. De identiteit-ziel van de plant komt nu vrij in het water.

Warmte is een basisbehoefte

Het voetenbad brengt je in het hier en nu. Bij jezelf, alles mag je achter je laten. Nu ben jij aan de beurt om te ontvangen. Een voor een droog ik de voeten voorzichtig af. Slofjes aan. De behandeling kan nu beginnen.

Voor het voetenbad heb ik prachtige schalen. Ergens op de kop getikt. Iemand zei ooit: “Oh, die heb ik ook! Voor de oliebollen.” Zo zie je maar.

Heb je na het lezen van deze blog zin om kennis te maken met de behandelingen? Maak via mijn contactformulier een afspraak.

Warme groet Margaret