De zachte verdoezelaars zorgen voor diepe ontspanning

Ze mag kiezen uit verschillende massages. Haar hele achterkantje, de hele voorkant of de penseelmassage op haar gezicht. “De kwastjes oma, die vind ik zo fijn! En het liefst voor ik naar bed ga”.

Ze heeft het even nodig

Mijn kleindochter wordt graag gemasseerd. Onlangs heb ik met haar afgesproken elke week een massage te geven. Ze heeft het even nodig en dan boft ze dat haar oma dit met liefde doet.

Warmte en geborgenheid

Terwijl zij zich klaarmaakt voor bed, maak ik de praktijk in orde om haar te ontvangen. Schemerlampen aan, kaarsjes aan en de stoel gedrapeerd met een warme flanellen laken, een molton om haar in te bakeren, een warme kruik voor haar buik en de penselen.

Ik lijk wel een mummie

Ze klautert op de massagestoel en gaat liggen op haar rug. Ik vouw zorgvuldig de flanellen laken om haar heen en trek het iets aan. Kruik op haar buikje, dan de molton om haar heen. “Ik lijk wel een mummie” zegt ze. “Doe je ogen maar lekker dicht lieverd” zeg ik zachtjes.

Loslaten

De zachte penselen glijden ritmisch over haar gezichtje. Strijkende bewegingen naar haar oorlellen, over haar ogen en door het midden van haar gezicht naar beneden. Ze sluit haar ogen, maar af en toe springen ze open. Ik zie dat ze moeite heeft grip te houden op haar bewustzijn.

Op reis

Mijn handen nemen het over. Het zachte aankomen, aanraken en los van mijn handen laten haar wegdromen tussen slapen en waken. De strijkingen van mijn warme handen over haar voorhoofd, de bewegingen door haar haar nemen haar mee van Aarde naar Mars naar Venus. Dit lieve gevoelige meisje neem ik mee op reis. Even weg van alles wat haar zo bezighoudt, al is het maar 20 minuten.

Kwaliteit van de aanraking

Deze overgave aan ritme en warmte zie ik altijd in de Dr. Hauschka behandelingen gebeuren. Het is de kwaliteit van de aanraking in deze prachtige behandelingen die ik zo graag geef. Zo dankbaar voor het vertrouwen die in mij wordt gesteld, elke dag opnieuw.

Liefdevol

Mijn handen rusten. Ik trek de doeken wat meer over haar schoudertjes en haal mijn hand door haar haar. De ogen gaan langzaam open, ze ziet mij en lacht verlegen.

 

“Dat was lekker oma. Ik denk dat ik goed zal slapen.”

 

Eén van mijn lieve klanten noemt de Dr. Hauschka penselen ‘verdoezelaars’, want met zachtheid brengen ze je naar diepe ontspanning en verdoezelen alle stress.

Ben jij op zoek naar biologische cosmetica? Of gebruik jij Dr. Hauschka cosmetica en wil je graag een behandeling ervaren? Voel je welkom in mijn praktijk.

Je mag me mailen via het contactformulier of telefoonnummer 06 41 75 75 86De zachte verdoezelaars zorgen voor diepe ontspanning

 

“Liefdevolle aanraking”