Temperamenten Dr.Hauschka: Flegmaticus – Vadertje Winter

Als een van trooster bedekt de wintersneeuw Moeder Aarde en op dezelfde manier beschermt het flegmatische temperament zowel zichzelf als degenen om hen heen. Maar niet iedereen ervaart de sneeuw in deze zachte manier. Voor sommigen is de sneeuw nat, koud, en verre van mysterieus, iets dat het spannende tempo van hun leven vertraagt. Echter, wie verbinding met de ritmes van de seizoenen en de aarde maken kan, is de sneeuw een symbool van vrede, stilte en een toevluchtsoord van het hectische moderne wereld. Het is hetzelfde met het flegmatisch temperament.  Zoals het winterseizoen is het flegmatisch temperament vaak mysterieuze en onbegrepen.
Vadertje Winter houdt zich verborgen en privé. Zijn koude temperaturen houdt mensen binnen en meestal ver genoeg weg dat ze zijn geheimen niet zal ontdekken.

Vele mensen verkiezen de open toegankelijkheid van de zomer, de verleidelijke charme van de lente of de dringende uitnodiging van de herfst.. Echter, Vadertje Winter hoeft niet altijd bescherming. Hij is heel comfortabel met het koude weer en wordt heel chagrijnig als het weer opwarmt.
De winter komen meestal beschermde met dikke jassen, handschoenen en hoeden uit de kast. Voor het naar buiten gaan in de winter is het niet zo eenvoudig als het openen van de deur of het omslaan van een licht jasje. Het vereist meer geduld en inspanning.

STILTE MENS-temperamenten-flegmaticus

 

temperamenten-flegmaticus

Voor de winter liefhebbers, echter, wordt het innerlijke leven van de winter geopenbaard in haar volledige schoonheid – de artistieke uitingen van de vorst, sneeuw sculpturen op bomen en bergen en de verrassende innerlijke warmte van je woning.
Geef Vadertje Winter echter niet de schuld voor koud en moeite. Als hij wordt blootgesteld aan te veel warmte zoals de hitte van het intense activiteit of hete temperaturen hij kan worden verwond of zelfs beginnen te smelten. De sporen van voetafdrukken of ski-loopvlakken zijn bijna altijd onmiddellijk bedekt met een laagje sneeuw. Dit is omdat Vadertje Winter  sterk gedreven is door zijn verlangen om de vreedzame, stabiele en comfortabele situatie vast te houden.

Vadertje Winter bestaat ook door zijn fysieke wezen. Winter verkiest te communiceren in actie en heeft niet zo veel met woorden. Wanneer je in een winter wonderland loopt, dan hoor je niet het kabbelen van de beek zoals in de zomer, het getjilp van vogels in de lente, of het geluid van de eekhoorns in de herfst. In plaats daarvan moet men zijn focus verplaatsen naar het visuele en het fysieke. De glooiende sneeuw hellingen, het voorzichtig druppelen van ijspegels en de fysieke schoonheid van elke sneeuwvlok. Wanneer de winter wil communiceren doet hij dat niet door schreeuwen, huilen of lachen – hij beweegt. De filosofie van het leven in de winter  is “niet praten maar doen”.

Echter,Vadertje Winter houdt ervan dingen voor zich te houden en volgt  zijn eigen innerlijke wereld. Hij kan ook beïnvloed worden door anderen. Opgewaaid sneeuw kan worden omgezet in een sneeuwfort, een berg van plak sneeuw kan uitgroeien tot een sneeuwman, ijs op de wandeling kan worden gesmolten door zout en een kunstige fanatieke skiër op Vadertje Winter zijn poederachtige sneeuw. Vadertje Winter lijkt ondoordringbaar. Maar voor degenen die hem goed kennen weten de geheimen om hem uit zijn comfortzone te halen.
Wanneer hij is gesmolten door de kracht van zout, verstoord door het lawaai van sneeuwblowers, sneeuwschuivers of verzwakt door de schittering van de zon, zal hij zijn natuurlijk evenwicht willen herstellen door het toevoegen van wat meer vrieswind, en rustige sneeuw of ijs.

temperamenten-flegmaticus

TRADITIE

Vadertje Winter staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Maar als hij de schijnwerpers kiest, geeft hij de voorkeur aan zijn eigen vertrouwde manier. Als hij is opgetuigd is tijdens een traditionele kerst met strengen en slingers van popcorn dan is hij gelukkig. Echter, als hij wordt blootgesteld aan de schittering van heldere schijnwerpers, dan hij kan smelten en duikt weer weg in een hoek. Vadertje Winter heeft een diep respect voor traditie, want het is hij die de tradities van Kerstmis en Nieuwjaar – twee van de meest cultureel en internationaal gevierde perioden, rond de wereld draagt. Dit is een taak die hij niet licht neemt want traditie is zeer belangrijk voor hem. Vadertje Winter is leeft door geruststelling, ruimte om alleen te zijn, acceptatie, respect, eerlijkheid, goedheid, een huis gekookte maaltijd, interessant gesprek, boeken, intellectuele mogelijkheden, knuffels, zachte aanrakingen en beweging.

TROUWE EN STERKE VRIEND

 

temperamenten-flegmaticus Vadertje Winter heeft een diep gevoel van rechtvaardigheid en eerlijkheid. Hij zal niet proberen om u te verwarren met de heldere kleuren en de verscheidenheid van de lente of de hitte van de zomer. Hij is niet zoals een zomerregen die probeert te doen alsof het lente is of een herfst die vorst brengt en die probeert te doen alsof het winter is. Vadertje Winter is altijd eerlijk en rechtvaardig. Hij bedekt alle huizen en mensen even met zijn sneeuw. Hij kiest niet één cultuur over een ander of een rijke huis over een arme huis – alle mensen en plaatsen krijgen evenveel aandacht.
Vadertje Winter is bovenal een stabiele en constante vriend. Hij kan overkomen bij sommigen als mysterieus, kouds en langzaam. Maar voor degenen die hij met zijn beschermende laag van zachte sneeuw bedekt, blijkt dat hij warmte, schoonheid en diepte te hebben. En men kan Vadertje Winter altijd vertrouwen om te zijn wie hij is. Vadertje Winter zal u zelden verrassen met een uitbarsting van de zomer of een dalende blad. Madeliefjes bloeien als Vadertje Winter er is, maar je ziet ze niet. Als je Vadertje Winter eenmaal kent besef je dat je niet voor verrassingen komt te staan en zodra je hem goed kent heb je een sterke en trouwe vriend.

 

Met dank aan:

The Bearth Institute

 

In evenwicht met Dr.Hauschka Cosmetica

De producten van Dr.Hauschka Cosmetica zijn bij uitstek geschikt om jezelf weer in evenwicht te krijgen. Door middel van prachtige Dr.Hauschka Bodyoliën en -milks, Douche- en Bad preparaten word je via de geuren en de herkenning door je huid, meegenomen in het ritme van balans. Ritmes van de natuur waar wij onderdeel van zijn.

Dr.Hauschka producten die jou, als flegmaticus, op weg kunnen helpen zijn:

  • de verwarmende Sleedoornolie en Winter Bad
  • Berken-Arnica Bodyolie laat je energie stromen
  • temperamenten-flegmaticusBodycreme Amandel is een zachte heelmeester
  • Alle Rozenproducten van Dr.Hauschka. Deze hebben een harmoniserende werking.

TIP: lekker wandelen aan zee!

 

 


Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr.Hauschka ook gebruik van hoogwaardige etherische oliën en wassen, kiezelaarde, thermaal water, amandelmeel, zijde en mineralen. Onze hele collectie draagt het internationale keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica “NaTrue”. Alle producten zijn vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen.

Maak kennis met een holistische verzorging. Ervaar het ritme van het leven.