Edelstenen in de cosmetica van Dr.Hauschka

Mensen hebben al duizenden jaren een speciale verhouding met edelstenen. Edelstenen fonkelen en schitteren, ze lijken wel te stralen! Elk type mens heeft een voorliefde voor bepaalde stenen. We verwerken ze graag in sieraden, omdat we ze mooi vinden en vanwege de bijzondere werking.

Edelstenen zijn bijzondere structuren in het organisme van de aarde; ze worden gevormd door de gecombineerde werking van warmteprocessen van de aarde en processen van zuivering, kristallisatie en omzetting. Ze verschillen veel van omliggende gesteente.

De antroposofische natuur- en menskunde beschrijft de verbanden tussen mensen-, dieren-, planten- en mineralenrijk. Daarom maken producten op basis van edelstenen al tientallen jaren deel uit van het verzorgingsconcept van Dr.Hauschka Cosmetica. Hierdoor is een rijke ervaring ontstaan in de cosmetische toepassingen van edelstenen.

Om de kwaliteit te kunnen garanderen wordt voor de cosmetica van Dr.Hauschka geen poeder van edelstenen gebruikt. Er worden alleen fraai gevormde, uniek identificeerbare edelstenen ingekocht die door een vakman worden beoordeeld. Via een speciaal ritmisch procedé worden extracten geproduceerd die verwerkt kunnen worden in Dr.Hauschka Cosmetica.

Edelstenen in de Intensieve Conditioners van Dr.Hauschka Cosmetica

Intensieve Conditioner tot 25 jaar (01)

De rozerode edelsteen heeft fijne, ingewikkelde lijnen die doen denken aan de verschillende lagen van de huid. Rhodochrosiet vindt zijn oorsprong in Argentinië, waar het vanaf de 13de eeuw gevormd is in de verlaten zilvermijnen van de Inca’s. Deze edelsteen ondersteunt de reinigingsprocessen van de huid en stimuleert de stofwisseling.

Rhodochrosiet
Rhodochrosiet

 

 

 

 

 

 

 

Intensieve Conditioner 25+ (02)

Peridoot is de edelsteen waardige vorm van het mineraal Olivijn. De stenen worden over het algemeen als kleine kristallen gevonden en zijn een belangrijke indicator van vulkanische activiteit. De steen is ook te vinden in meteorieten (in de vorm van Olivijn). Het was een geliefde steen in de oudheid en kwam weer in de 19de eeuw in de mode. Peridoot geeft licht in de huid.

Conditioner 25+ Peridoot
Peridoot

 

 

 

 

 

Intensieve Conditioner Overgevoelige huid (03)

De blauwe Toermalijn of Indigoliet is zeer zeldzaam. Het kan wel 40 scheikundige elementen bevatten, in tegenstelling tot andere edelstenen waar slechts één metaal in voorkomt. Aan de Toermalijn is te zien hoeveel verschillende elementen zich kunnen verenigen tot een harmonisch geheel. Dit is ook een wezenlijk aspect in het groeiproces van de mens voor wie Toermalijn werkt als voorbeeld. 

Toermalijn
Toermalijn

 

 

 

 

 

 

 

 

Intensieve Conditioner 40+ (04)

Barnsteen, ook wel Amber Powder genoemd, een een brandbare steen. Het is ontstyaan uit de hars van naaldbomen uit de oudheid. In de loop van miljoenen jaren heeft het vele veranderingen ondergaan, waardoor de steen nu gerijpt is. De steen is geel-bruin en is van verbazingwekkend licht gewicht. De edelsteen wordt vaak gebruikt door mensen die veranderingen tegemoet zien, zoals bijvoorbeeld de overgang.

Edelstenen in de cosmetica van Dr.Hauschka
Barnsteen

 

 

 

 

 

 

 

 

Intensieve Conditioner Menopauze (05)

De Robijn is een rode edelsteen die gevormd wordt bij het omhoog komen van magma – heet vloeibaar gesteente. De Robijn is bijzonder fraai en zeer zeldzaam in de perfecte vorm. De hardheid is heel hoog, alleen diamant is harder. Als ruw kristal is Robijn meestal mat en doorzichtig. De werking van de Robijn wordt in verband gebracht met het stimuleren van de individualisering. Het effect van de steen op de huid uit zich in het harmoniseren van de doorbloeding van de huid.

Robijn
Robijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij graag kennismaken met de natuurzuivere, biologische cosmetica van Dr.Hauschka? Neem gerust contact op met de praktijk.

Warme groet,

Margaret Bosman