Serieus, moet ik voor overbeharing naar de psycholoog?

Ze heeft me gebeld met de vraag of ik haar kan behandelen. Ze heeft namelijk erg last van overbeharing. We spreken af voor een kennismakings- en intakegesprek. Het is fijn de nieuwe cliënt eerst te ontmoeten. Elektrisch ontharen is een lang proces, dus zijn we voor onbepaalde tijd aan elkaar verbonden.

Ze verbergt haar overbeharing met haar hand
De dame staat keurig op tijd voor de deur. Ze toont erg onzeker en houdt haar hand voortdurend voor haar kaak en hals. Dit doen veel vrouwen om hun overbeharing te verbergen als ze dichtbij komen. We geven elkaar een warme hand en ze glimlacht.

Onder het genot van een kopje thee stel ik haar vragen.
– Hoe lang heb je overbeharing?
“Al sinds de puberteit en het wordt steeds erger.”
– Komt het voor in je familie?
“Mijn moeder had er ook last van.”
– Hoe vaak verwijder je de haren en hoe?
Ze kijkt me verbaasd aan en zegt: “Ik scheer elke dag met een scheerapparaat.” Aan de schaduw op haar hals, kin, wangen en bovenlip had ik dit al gezien, maar ik vraag het toch. “Ik wil dit niet meer, ik schaam me zo vreselijk!” voegt ze eraan toe.

Ik kan het me voorstellen, dit is niet iets dat je wilt doen als vrouw, elke dag opnieuw.

Ik kreeg een verwijzing voor de psycholoog
Heb je een verwijsbrief van je huisarts gekregen?
“Ja, eindelijk… na heel veel bezoeken. Hij wilde het niet geven en vond dat ik mijn overbeharing moest leren accepteren. Ik kreeg een verwijzing voor de psycholoog.”

Ik heb gekke dingen gehoord in mijn praktijk, maar dit was zo schrijnend. Het getuigt van weinig inlevingsvermogen van deze huisarts.

Uiteindelijk komt alles goed
Na nog wat vragen en foto’s van het te behandelen gebied beginnen we met de eerste behandeling. Er zullen nog velen volgen. Het elektrisch ontharen gaat soepel. Het scheelt enorm of je hebt geëpileerd of geharst, want dit stagneert het ontharingsproces. Voorlopig zal zij toch moeten blijven scheren tussen de behandelingen door. Zoals gezegd kan ik maar deel voor deel behandelen en er zal voorlopig teruggroei zijn. Maar…uiteindelijk komt alles goed. Bij veel overbeharing kan het jaren duren voordat je ‘schoon’ bent. De aanhouder wint, dat weet ik na al die jaren.

Laser
Tegenwoordig komt bij donkere, zware overbeharing de laser er aan te pas. Uiteindelijk geeft dit 70-80% resultaat. Het restant wordt met elektrisch ontharen tot 99% gereduceerd.

Grijs, blond en rossig haar
In mijn praktijk behandel ik natuurlijk ook vrouwen (en mannen) met blond, grijs en rossig haar. Deze haarkleuren komen niet in aanmerking voor laser. Daar is donkere pigment voor nodig.

Nu is het moment om te beginnen met elektrisch ontharen 
Stel het niet langer uit om van je gezichtsbeharing af te komen. De mensen die in de praktijk komen hebben allemaal spijt dat ze niet eerder zijn begonnen aan de behandeling. Pak dus je telefoon en bel voor een kennismaking- en intakegesprek: Praktijk GAIA, 06 41 75 75 86

ANBOS geregistreerd en bevoegd

Woon je niet in de buurt van Zaltbommel, maar wil je graag elektrisch onthaard worden? Kijk op de website van de brancheorganisatie ANBOS en zoek een specialist in je buurt. https://www.anbos.nl/consument

Lees meer over elektrisch ontharen: https://praktijk-gaia.nl/project/elektrisch-ontharen/