Elektrisch ontharen

Je zorgverzekering vergoedt elektrisch ontharen van het gelaat, mits je aanvullend verzekerd bent. In Zaltbommel ben je bij GAIA aan het goede adres. Hier leveren alleen professionele handen en apparatuur de beste resultaten.

 

Haar groeifases

Een haar heeft 3 groeifases. De eerste is de actieve groeifase (anageen); de tweede de overgangsfase (katageen) en de derde is dan de rustfase (telogeen). Op je hoofd kan die fase wel 25 jaar! duren. Vandaar dat sommige mensen heel lang haar kunnen groeien en anderen niet! Deze groeifases zijn heel belangrijk bij het ontharen. Alleen in de eerste fase heeft IPL of elektrisch ontharen zin. Dan zit de haar nog vast aan de bodem van het haarzakje en kan de warmte erbij. De andere haren vallen wel uit, maar zijn niet verwoest. Vandaar dat je meerdere keren een afspraak hebt.

 

haarcyclus

Wat is elektrisch ontharen?

Bij elektrisch ontharen wordt haar voor haar verwijderd, monnikenwerk dus… Met een dun naaldje (klinkt heel eng, maar is het echt niet), die de dikte heeft van de te behandelen haar, wordt langs het haartje ingestoken. Dus niet in de huid geprikt! De fijngevoeligheid van je behandelaar en “handvast zijn” is belangrijk. De insteek gaat tot het haarzakje. De hitte aan het uiteinde van de naald smelt het haarzakje, dit heet coaguleren. Ook hier geldt dat de juiste groeifase aanwezig moet zijn. Dit is niet aan de buitenkant van de haar waar te nemen. Het voordeel van elektrisch ontharen is, dat je zonder haar naar huis gaat op dat moment. Je begrijpt dat elektrisch ontharen een geduldkwestie is. Het is vooral geschikt voor grijs, blond en rossig haar.Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op.

 

elektrisch ontharen