Help, ik krijg een baard! Elektrisch ontharen?

Oh nee, ik krijg een baard! Irritante donkere haren op mijn kin en bovenlip. Ze zijn me een doorn in het oog. Steeds met mijn vingers zachtjes strijken over de plekken om te voelen of er iets zit. Pincet binnen handbereik en op mijn gevoel proberen te trekken. Ik denk er al zo lang over de haren elektrisch te laten verwijderen. En maar uitstellen, totdat er erg veel haren staan.

Afspraak

Vanochtend heb ik een afspraak voor elektrisch ontharen. Ja, voor mezelf. Niets is mij vreemd hoor. Aangezien ik dit niet zelf kan doen, heb ik een afspraak gemaakt bij een collega. Zij gaat mij straks behandelen.

Monnikenwerk

Elektrisch ontharen is wat je noemt ‘monnikenwerk’. Haartje voor haartje wordt behandeld en vergt een goede oog-handco√∂rdinatie.

Help! ik krijg een baard! Elektrisch ontharen?

Wat is elektrisch ontharen?

Met een fijne naald steekt zij in langs de haar. De punt van de naald gaat tot de bodem van het haarworteltje. Hier voel ik niets van. De elektrische stroom zorgt voor warmte en dit voel ik wel. Deze warmte vernietigt de voedingsbodem van de haar en de haar laat los. Zo wordt haartje voor haartje behandeld.

“Ik had nooit gedacht ooit nog van mijn baard af te komen.” Saskia

Ben ik nu klaar?

Dat zou heel mooi zijn, maar ons haar groeit in 3 fases, namelijk: de groei-, rust- en uitvalfase. Alleen haren in de groeifase kunnen succesvol worden behandeld. Het is niet te zien aan de zichtbare haar in welke groeifase het zich bevindt. 10 tot 80% van je haren zijn in de groeifase. En hoe lang ze in de groeifase blijven is per gebied weer verschillend. Vaak tussen de 4 en 6 weken. Hoofdhaar kan wel 25 jaar in de groeifase blijven. Vandaar dat sommige mensen enorm lang haar kunnen hebben.

“Het is nog steeds zo bijzonder om mooi glad te zijn.” Annette

25 Jaar gespecialiseerd in elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een van mijn specialisaties, sinds 1994. Beetje expert ben ik dus wel. Het is dankbaar werk en veel vrouwen zijn zo van hun overbeharing afgekomen. Ik ervaar het als een relaxte bezigheid, waar ik ‘zen’ van word.

“De grote ‘spinnen’ rondom mijn tepels zijn mooi weg!” Ingrid

Intakegesprek

Een uitgebreid intakegesprek gaat vooraf aan de eerste behandeling. Het is belangrijk dat ik een inkijkje krijg in je algemene gezondheid, want soms kunnen aandoeningen of medicatie je haargroei stimuleren. En wat dacht je van je hormoonhuishouding?

Op de foto

Het te behandelen gebied gaat op de foto. Zo kunnen we samen de vorderingen in de gaten houden.

Tot de volgende keer

Mijn behandeling zit erop. Wat verkoelende gel op de behandelde plekken en ik sta weer buiten, met een afspraak voor controle. In mijn praktijk adviseer ik vrouwen die haarvrij zijn om twee keer per jaar terug te komen. Dun aangezichtshaar kan namelijk door medicatie of je hormonen zomaar donker of dikker worden.

Ik kan me voorstellen dat je meer wilt weten over elektrisch ontharen. Bel of mail gerust. We plannen samen tijd in voor een gesprek.

www.praktijk-gaia.nl/contact

T 06 41 75 75 86

Praktijk GAIA