Net als je denkt dat het niet meer kan – gebeurt het toch.  

Dr.Hauschka Therapeut 2020

Het is een gewone dinsdag in een gewone week. Tenminste dat dacht ik toen ik vanmorgen opstond. Alleen vanmorgen komt de accountmanager van Dr.Hauschka Benelux op bezoek, het merk waar ik mee werk in mijn praktijk. Niets bijzonders, want normaal gesproken gebeurt dit één of twee keer per jaar. En vanmiddag ben ik onverwacht vrij, vanwege een ziekmelding van een klant. En dat is maar goed ook, achteraf.

Koninkjesdag

Al vroeg sta ik in de keuken een aardbeientaart te bakken. Ik heb te lang de krant zitten lezen met een mok koffie, dus er zit een beetje vaart achter. Een soort ‘Heel Holland Bakt gevoel’. Gelukkig is alles op tijd klaar en tien minuten later, precies op de afgesproken tijd, gaat de deurbel. Ik verheug me op haar komst want het is, door omstandigheden, een eeuwigheid geleden dat ik Miranda heb ontmoet. Het liefst geef ik haar een dikke knuffel, maar ja. Ze rolt haar koffertje de kamer in met in haar vrije hand een gebakdoos. “Asjeblieft, aardbeientaart, omdat je 30 jaar Dr.Hauschka therapeut bent”. Nou het is overduidelijk ‘koninkjesdag’ vandaag. Volgende maand bestaat de praktijk 30 jaar, ik hoef dan niet weer taart te verwachten zegt ze stellig.

Verhip

We gaan gezellig aan tafel zitten. Oeps, de deurbel, als ik maar geen vergissing in mijn agenda heb gemaakt, dat zou knap sneu zijn voor de klant. Ik loop naar de deur en “Verhip! Daar heb je Michelle”, de trainster van Dr.Hauschka Benelux. Dat is ook toevallig. Ze staat aan de deur met een grote bos bloemen en een doos. “Jeetje Miranda is er ook, weet je dat?, zeg ik verbaasd. Michelle weet dit en stapt vrolijk naar binnen. Er flitst even iets door mijn hoofd.

Ik kan het niet geloven

In de woonkamer staat Miranda ineens naast Michelle en zegt:

“Margaret we zijn hier niet voor niets met z’n tweeën”.

– Oh mijn god, het is niet waar! –

“We hebben gezien hoe actief je bent geweest tijdens de eerste coronagolf. Filmpjes maken, acties bedenken en schrijven voor je klanten. Zo leuk om je blogs te lezen, vooral die van Huidhonger en daarom ben jij een ambassadrice voor Dr.Hauschka met je  praktijk. We hebben je gekozen tot Dr.Hauschka therapeut van 2020. Verder hoor ik niet wat er wordt gezegd, want mijn hoofd slaat dicht, ik voel een golf van emoties door mijn lijf gaan en tranen komen. Ik kan het niet geloven!

Daar staan we dan met z’n drieën op 1,5 meter afstand. We hebben allen tranen en mogen niet bij elkaar komen. De doos wordt overhandigd en ik scheur het papier eraf. Dit is niet echt, dit is niet echt! Ik open de doos en daarin ligt mijn prachtige bronzen award,  Margaret Bosman Dr.Hauschka therapeut 2020. Dit kan niet waar zijn, ik ben te oud, mijn praktijk is aan huis, ik ben niet… van alles komt over mijn lippen. Wat is het beeld mooi. oh wat is ze mooi. En wat ben ik blij!

Uitstuiteren

We gaan samen aan de koffie en thee mét aardbeientaart pratend en lachend op afstand. Heel langzaam kom ik bij mezelf, ik weet dat het nog dagen gaat duren voordat ik uitgestuiterd ben. Als ik weer alleen ben staar ik naar mijn award en grinnik, het is toch niet te geloven?

In mijn enthousiasme app ik mijn man en kinderen: Vanavond om 7 uur aardbeientaart, ik heb wat te vieren! Een ontnuchterend appje terug – Leuk mam, maar dat kan niet. COVID. Dan breng ik de taart toch langs.

Zweethandjes

Zaterdag 17 oktober is dit jaar ons Dr.Hauschka congres, online. Dan wordt bekendgemaakt wie de Dr.Hauschka therapeut van 2020 wordt. Dus tot dan mag ik niets zeggen. Ik ziet nu al met zweethandjes.

Dankbaar

Wat een dag. Een gewone dinsdag in een gewone week. Zo zie je maar. Net als je denkt dat het niet meer kan – gebeurt het toch. De bekroning op mijn werk en wat ben ik dankbaar. Heb ik dat eigenlijk wel tegen Miranda en Michelle gezegd?

En mijn schrijfcoach Marije van den Bovenkamp van jou heb ik leren bloggen. Want schrijven geeft zichtbaarheid. Dat blijkt. Dank je wel voor je lieve ondersteuning en de zachte druk om meer te schrijven.

Dankbaar voor alle lieve klanten die over de drempel stappen van mijn praktijk. Zonder jullie is er geen praktijk. Dikke kus.

Praktijk GAIA

Dr.Hauschka therapeute 2020