19 fantastische tips bij huidklachten door je mondkapje

In deze coronatijd kan je wel wat fantastische tips gebruiken voor je huid. En aangezien ik een ervaringsdeskundige ben, 4 dagen in de week een mondkapje op, vond ik het tijd worden om vanuit mijn vakgebied van me te laten horen.

Het besluit om een mondkapje te dragen is voor mij een logische keus in deze coronatijd. Ik weet dat het schijnveiligheid is, maar ik doe mijn best om in deze vreemde tijd mijn verantwoordelijkheid te nemen. Zo kan ik toch een gesprekje met je voeren en dicht op je huid komen. Niet te lang, want ik vind het mondkapje erg benauwd. Stilte is mooi en hoort ook bij de Dr. Hauschka behandelingen.

Huidklachten door mondkapjes en desinfectiemiddelen

Door de hype van handen ontsmetten met desinfectiemiddelen komt er steeds meer eczeem voor. Je huidbiotoop wordt voor aangetast en slechte bacteriën krijgen de kans om je huid binnen te dringen. Je huid wordt schraal, gaat jeuken en uiteindelijk stuk. Heb je al eczeem, dan raad ik je aan voorzichtig met desinfectiemiddelen om te gaan. Er zijn nu veel slechte en goedkope merken op de markt, omdat de regelgeving versoepeld is. Dit is de reden dat mijn klanten handen mogen wassen met water en biologische zeep. Nog een vervelende huidprobleem is acne door je mondkapje. Pukkels, puistjes en een geïrriteerde huid. Nieuw woord: maskne (samenvoeging van masker en acne) Doordat je huid warm en vochtig wordt onder je masker krijgen bacteriën de kans zich te vermenigvuldigen. Je merkt ook dat je huid glanst wanneer het masker afgaat. Vervolgens gaat de huid trekken vanwege vochtverlies.

Droge huid en lippen door mondkapje

Op dit moment draag ik ruim 6 maanden een corona mondkapje tijdens mijn werk. Het valt nog steeds niet mee. De fijnste bescherming zijn de zelfgemaakte mondkapjes. Je hebt de geplooide doekjes en mooie kapjes, maar benauwd blijft het. Mijn lippen beginnen te vervellen en mijn huid onder het mondkapje wordt steeds droger en voelt strak aan.

Dr.Hauschka tips voor je huid in coronatijd. 

 1. Reinig je huid grondig in de ochtend én de avond.
 2. Versterken met gezichtslotion, -serum of intensieve verzorging.
 3. Verzorg je huid met dagcrème die geschikt is voor jouw huidbeeld op dit moment.
 4. Ondersteun je huid met nachtverzorgingsgel, geen vette nachtcrème gebruiken.

Mondkapje vraagt om masker in coronatijd

Door het dragen van een mondkapje in coronatijd droogt je huid uit. De ademhaling in het mondkapje onttrekt vocht. Verwen je huid, want het is zwaar voor haar. Vergeet jezelf ook niet hè, want op jouw lichaam vindt ook een aanslag plaats door al de corona maatregelen. Het masker heeft 20 minuten nodig om zijn werk te doen. Ga lekker liggen met een fijn muziekje. 

5 Tips voor het beste masker van Dr. Hauschka

 1.  Vitaliserend masker: bij grove poriën, onzuivere huid. Verfrissend en stevig gevoel. Helpt je huid beter het vocht vast te houden en verfijnt de structuur van je huid.     
 2.  Verstevigend masker: Versterkt slappe en vochtarme huid (rijpere huid). Maakt je huid soepel en zacht.
 3.  Hydraterend masker: rijke verzorging voor de vochtarme huid. Beschermt je huid tegen uitdroging en irritatie door je mondmasker.
 4.  Kalmerend masker: Gevoelige, geïrriteerde en gestreste huid. Kalmeert je huid en houdt het vochtgehalte op peil.

6 Tips bij het dragen van je mondkapje

 1. Gebruik Dr.Hauschka Lippenverzorgingsstift of Lippenbalsem
 2. No lipstick. Neem lekker mee in je tas en breng je lipstick op voordat je binnenstapt op werk. Tip: druk lipstick met je pink dun op je lippen.
 3. Accent op je ogen bij dragen van make-up. Mooie eyeliner en mascara. Kies voor natuurlijke producten.
 4. Beslagen brillenglazen? Zet je bril óver je mondkapje. Dit helpt!
 5. Was je mondkapje op 60 graden graden. Wissel elk uur!
 6. Draag mondkapjes van biologische katoen

5 Lifestyletips tijdens de corona crisis

Een paar tips om je goed te blijven voelen (die eigenlijk wel logisch zijn, maar ik vergeet ze regelmatig); stress kan vreemde dingen doen met mij.

 1. Maak een heerlijke avondwandeling voor het slapen gaan en krijg voldoende nachtrust.
 2. Eet gezond, veel groenten en fruit. Snoep zo min mogelijk.
 3. Vermijd stress. Boosheid en verdriet zijn energie slurpers.
 4. Zoek ontspanning in het bos, aan het strand of op het water. Boek een massage.
 5. Ventileer je woon- en werkruimte. En heerlijk het raam open tijdens je slaap.

Boekentip: https://opaal.nu/waarde/
Patroon mondkapjes: https://knipmode.nl/app/uploads/2020/03/PDF-Patroon-Knipmode.pdf
Biokatoen kopen: http://www.purecoverz.nl/Category/4-biologische-stoffen.aspx

Kan Praktijk GAIA Zaltbommel iets voor jou betekenen in coronatijd?

Jazeker, boek je Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling nu, want ontspanning door aanraking van je lijf is het beste medicijn tegen stress en onrust. Deze ritmische massage brengt je rust en haalt je weg van je zorgen.

Ben je een fan van biologische huidverzorging en wil je graag advies die bij je past? Dan kan ik je goed op weg helpen: www.praktijk-gaia.nl/contact. Voel je welkom.