Borstverzorging voor elke vrouw

Als je weet hoe het moet, dan heb je een keuze, stelt Ellie.  Borstverzorging is eigenlijk voor elke vrouw belangrijk. Of je nu jong bent of op leeftijd. Maar borsten zijn, heel vreemd, een taboe. Nu weet ik dat het belangrijk is. In mijn praktijk heb ik het regelmatig over gezonde borsten en ik merk dat vrouwen het heel lastig vinden om over hun borsten te praten.

Gastblog borstverzorging

-Ellie de Heus-

Speciaal voor Margaret schrijf ik dit blog, omdat zij voor jullie zich heeft verdiept in borstverzorging.

Een blog schrijven is niet iets wat ik dagelijks doe en ik vind het lastig, en dat is best gek. Ik heb geen moeite met het geven van lezingen over borstverzorging of om mijzelf bloot te geven tijdens een van de workshops. Ook vind ik het geen probleem om met verpleegkundig specialisten aan tafel te zitten om te kijken hoe we borstverzorging onder de aandacht kunnen brengen bij vrouwen die net geopereerd zijn. Want…

Mijn visie is glashelder: ‘Als elke vrouw weet hoe ze haar borsten moet verzorgen, heeft ze een keuze!’ Mijn missie is dan ook ‘Algeheel welbehagen voor elke vrouw’.

Logisch

Voor mij is het heel gewoon om over borsten te praten, maar voor vele is er een groot taboe. Logisch ook, want wie van jullie heeft van haar moeder/oma/tante geleerd hoe je écht je borsten moet verzorgen? Ik ben 53 en ik weet het pas sinds een paar jaar, en het was voor mij zo’n openbaring dat ik overdonderd was door het resultaat van de dagelijkse verzorging ondersteund door een borstweefseltherapeut. Er komen vooral veel vrouwen met dagelijkse/maandelijkse klachten bij mij voor een behandeling, en dat is mooi! Maar eigenlijk hoort borstverzorging door elke vrouw opgepikt te worden, als preventieve verzorging. Ook daar ben ik ingestapt en hoe gek het ook klinkt, hier zit nog meer weerstand op.

Niets met erotiek te maken

Verzorging als je pijn hebt is nog redelijk geaccepteerd maar je borsten verzorgen gewoon omdat het een onderdeel is van de lichaam, is voor vele nog lastig te accepteren.  Deze verzorging is een massagevorm, heel wat anders dan een borstweefselbehandeling, en wordt gauw gezien als erotisch terwijl een buik- borstmassage absoluut niets met erotiek te maken heeft. Vrouwen die eenmaal de stap genomen hebben kunnen dit beamen en zijn heel enthousiast.

Jouw lichaam

Mijn boodschap in deze blog is: Lieve vrouwen, laat alle dogma’s, gewoontes, schaamte of wat je ook dwars zit zijn voor wat ze zijn en start met het verzorgen van je borsten. Start vandaag, want het is jouw verantwoordelijkheid, JOUW lichaam, van jouw en van niemand anders.

Liefs Ellie

O, wil je meer weten neem dan een kijkje op mijn website: www.damesmassages.nl of www.borstverzorging.eu