Wikkels en kompressen aanbrengen bij kinderen die ziek zijn is liefdevolle aandacht. Planten-oliën, kwark, ui, citroenen, theeën zijn mogelijkheden. 

Als je kindje ziek wordt, dan is dat niet fijn. Je weet niet wat je voor ze kan doen. Vaak kiezen we voor een paracetamol of andere farmaceutisch middel om het kind snel op te laten knappen.

Maar is het niet mooi als we met liefdevolle aandacht onze kinderen kunnen omringen? Een hele oude methode is de “op de huid” verzorging. Geneeskrachtige planten-oliën worden gebruikt om wat ziek was beter en gezond te maken. De huid neemt de werkstoffen op door bijvoorbeeld het in te wrijven, te wikkelen en kompressen aan te bieden of bij therapeutische baden.  De oude methoden zijn door de eeuwen vergeten, maar de laatste 20 jaar is er een opleving. Als je iemand bent die je kindje op natuurlijke manier wilt verzorgen dan is deze workshop echt iets voor jou!

wikkel producten

Natuurzuiver en Verantwoord

Ik heb het net al genoemd. Er zijn 3 manieren om een ziek kind te verzorgen. Dat is door in te wrijven, te baden of te wikkelen. Tijdens deze workshop gaan we dus wikkelen! Door bijvoorbeeld planten olie, die geneeskrachtig en natuurzuiver is op een doekje te doen en op de uitgekozen lichaamsplek te leggen, waarna je het kind omwikkelt met een katoenen wikkel en daarna de wollen omslagwikkel. Het is belangrijk dat we werken met doeken van natuurlijke oorsprong, zoals linnen, zijde, bio-katoen en wol.  Biologisch of nog mooier biologisch dynamische teelt. Dat is beter voor het ademen van de huid, verantwoord en beter voor Moeder Aarde. Het ondersteunt de therapeutische werking als de producten uit de meest pure en gezonde teelt komt. Wikkels en omslagen geven houvast en zorgen voor bundeling en begrenzing. Het “bakert” je kind als het ware, een eigen coconnetje.  

buikwikkel

Er zijn verschillende mogelijkheden om je kind aandacht te geven dmv wikkels en kompressen. Afhankelijk van het ongemak gaan we gericht kompressen maken van allerlei natuurlijke ingrediënten.

Je leert wanneer je wel of niet warme kruikjes legt, hoe je eigenlijk op een goede manier citroen-sokjes maakt bij koorts. Maar wat is koorts en hoe gaan we er mee om?  Hoe belangrijk zijn deze warmteprocessen? 

 

“Alles begint met warmte. In de kou valt alles stil. Kou vatten is iets wat we in ons kikkerlandje maar al te goed kennen. “Warm vatten” zou het omgekeerde kunnen zijn: gezondheid opbouwen. Als het iets verder gaat, noemen we het koorts. Maar ook koorts heeft te maken met gezond worden.”  Edmond Schoorel 

Hoest verzachten met borstkompressen en buikpijn ondersteunen met warmte, planten olie en buikwikkel. Wat kunnen we doen met uien, kwark en honing? Het is allemaal simpel en eenvoudig te leren. Naast dit alles zijn er prachtige bijenproducten die van toepassing zijn in de babyverzorging. Voor tere huidjes, massage, zere billetjes, rustig slapen en hoest.

En natuurlijk mogen  in deze Dr.Hauschka praktijk de fijne Rozen producten niet ontbreken. Weldadige natuurzuivere verzorging voor Moeder en Kind. 

 

logo praktijk gaia 

Dr.Hauschka Therapeut