Dr. Hauschka -To scrub or not to scrub

 To scrub or not tot scrub (schrobben), dat is een vraag die ik in mijn praktijk regelmatig krijg van nieuwe klanten. Na uitleg waarom ik niet scrub zijn de mensen overtuigd. Not to scrub is beter.

 Ingepeperde huid

Jaren geleden is het alweer. Ik had een afspraak bij een schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling. Ze was helaas geen Dr. Hauschka therapeut. Tijdens de behandeling werd mijn gevoelige huid geschrubd. Ik verkrampte en had het idee dat ik met een sneeuwbal werd ingepeperd. De dagen na de behandeling zag mijn huid rood, geïrriteerd en voelde schraal aan. De eerstvolgende keer vroeg ik haar mijn huid niet te scrubben. Dan maar minder schoon.

To scrub

Velletjes. In alle seizoenen kan je huid schilferen. In de zomer vaak vanwege het snel willen bruinen in een korte tijd. Als de ‘r’ in de maand is door afsluitende kleding, vaak synthetisch en de ouder wordende huid als gevolg van slechte circulatie.

De cosmetische industrie zag wel wat in onze velletjes en bedacht de scrubproducten. Kleine plastic korreltjes werden aan een crème toegevoegd en voila, de scrubcrème deed haar intrede. Door draaiende bewegingen met de handen, scrubhandschoen of borsteltje worden de dode huidcellen weggeschrobd.

Not to scrub

Je huid is het grootste orgaan en naast je brein het belangrijkste orgaan. Het is de grens van je binnen- en buitenwereld. Via allerlei zenuwuiteinden worden hitte, kou, pijn en aanraking ervaren. Het beschermt je onder andere tegen weer, wind en ziektekiemen; zet zonlicht om in vitamine D en regelt de vochtigheidsgraad. Onze huid koelt ons als het warm is en verwarmt ons als het koud is.

 Huidcyclus

De cyclus van de huid duurt 28 dagen. Van nieuwe huidcel tot dode cel. De dode cel laat los als de huid eronder klaar is om zijn taak te vervullen. Door het scrubben forceer je dit proces. De huid reageert met het versnellen van die 28 dagen, met als gevolg:

  • versnelde huidveroudering
  • te veel talg: vlekken en acné
  • te weinig talg: gevoelige, droge en dunne huid
  • de zuurmantel van je huid wordt aangetast, hierdoor minder bescherming
  • door beschadigde cellen worden ontstekingen uitgelokt

Maar wat dan?

Tijdens een gezichtsbehandeling in mijn salon gebruik ik altijd de reinigingscrème van Dr. Hauschka vanwege de ingrediënten die hun werk doen. De zoete amandelmeel hecht aan het vuil op je huid en verfijnt je poriën. Biologisch en biodynamische geteelde planten, zoals goudsbloem, kamille, Sint Janskruid en wondklaver geven ondersteuning tijdens de reiniging.

Hoe gebruik je de reiniging?

Je gebruikt de reiniging in de ochtend en de avond. Goed nat opbrengen met warme water en zachte drukkende bewegingen, meerdere malen herhalen. Niet bij je ogen. Niet wrijven, het is geen scrub! Daarna afspoelen met ruim lauw water.

Dr. Hauschka Reinigingscrème 50 ml  E 14,30

Verkrijgbaar bij Praktijk GAIA in Zaltbommel

In mijn praktijk gebruik ik alleen Dr. Hauschka cosmetica. Het is mijn missie zo ‘groen’mogelijk te werken, omdat ik mij zeer bewust ben van mijn verantwoordelijkheid voor het behoud van de aarde.

Heb je vragen na het lezen van dit blog? Of wil je graag overstappen op natuurzuivere cosmetica? Neem gerust contact met mij op.

 

“Je gezicht kan een poort tot je hart zijn.

Behandel je gezicht met liefde

en je zult de heling van je hart een handje helpen.”