Wat heeft mij bewogen vijfentwintig jaar geleden met Dr.Hauschka Cosmetica in mijn praktijk te beginnen? Graag deel ik eerst een stukje geschiedenis. Heb je even tijd?

“Bestudeert u de ritmes, ritme is de drager van het leven”
Rudolf Steiner

Rudolf Hauschka

459x640-dr-rudolf-hauschka-2Chemicus en natuuronderzoeker bij WALA-Heilmittel in Duitsland heeft in 1929 een stabiel, waterige aftreksel uit rozenbloesem geproduceerd. Ik heb dat vroeger ook geprobeerd, maar na een paar dagen was het een vies ruikende vloeistof.

Hoe is hem dat toch gelukt? Dr.Hauschka ontmoette Rudolf Steiner en vroeg “Wat is leven?” Steiner raadde hem aan de ritmes van de natuur te bestuderen om antwoord te krijgen op zijn vraag.

Tijdens deze studie naar de ritmes van de natuur heeft Hauschka een roos in het water gelegd. Vervolgens roerde hij het water bij zonsopgang en zonsondergang. Er ontstond een stabiel waterig aftreksel dat niet ging rotten, maar zijn levenskracht behield. Zonder conserveringsmiddel!

Tegenwoordig worden de ritmes van de natuur nog steeds toegepast na de pluk. Bewegen en rust, licht en donker, warm en koud. Daarna weggezet en vier seizoenen later is het extract geconserveerd, voor wel 30 jaar. Daarom is de cosmetica vernoemd naar Rudolf Hauschka.

Elisabeth Sigmund

681x1024-elisabeth-sigmund-2004Van kinds af aan had zij grote belangstelling voor planten en hun werking. Zij werd antroposofisch opgevoed en vond later de boeken van Rudolf Steiner in de bibliotheek van haar vader. Door een uitspraak van Steiner uit het boek : De kunst en haar wereldmissie, snapte zij haar roeping en wilde ware schoonheid naar boven halen. Elisabeth opende haar eigen schoonheidssalon in Stockholm en maakte haar eigen cosmetica. Ze bestelde regelmatig medicijnen bij de WALA en voegde die toe aan haar eigen natuurlijke cosmetica. Elisabeth ontdekte de unieke kracht van de Wondklaver die zij testte in haar salon.

In 1955 bracht zij een kort bezoek aan de WALA en in 1962 kwam er onverwacht een brief van WALA met de vraag of zij ideeën had voor een cosmeticalijn die paste bij de visie van WALAHeilmittel. Elisabeth zette uitgebreid al haar ideeën op papier en vervolgens werd ze uitgenodigd door Rudolf Hauschka om naar Eckwälden te komen.

Daar werkte ze samen met een WALA-team en in 1967 kwam Dr.Hauschka Cosmetica op de markt. Elisabeth Sigmund overleed op 20 december 2013 op 99-jarige leeftijd. Zij is altijd betrokken gebleven bij Dr.Hauschka Cosmetica.

Kwaliteit Dr. Hauschka cosmetica

  • 100% gecertificeerde natuurcosmetica. Keurmerken NaTrue en BDIH
  • uit biologisch en bio-dynamisch teelt afkomstig. Demeter gecertificeerd.
  • Vrij van chemische/syntethische geuren, conserveringsmiddelen
  • Vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen and PEG
  • Dermatologisch getest voor gevoelige huid
  • Fair-Trade projecten in  dierproefvrij, getest op vrijwilligers die graag helpen

Weet je, voor mij is het zo belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met Moeder Aarde (GAIA). Dat neem ik heel ruim, want daar zijn jij en ik ook onderdeel van. Wij zijn EEN met de natuur, we zijn er uit opgebouwd.

Toen ik in 1990 in aanraking kwam met WALA-Heilmittel was het voor mij direct duidelijk, dat ik met deze producten wilde werken. De behandelmethoden zijn zo zorgzaam en omhullend naar jou als mens. Je komt tot je recht. Wij komen samen tot ons recht tijdens de ontmoeting in de behandeling. Eerlijke producten, met zorg samengesteld. En zorgvuldigheid is heel belangrijk voor mij.

Welkom bij Gaia
Praktijk voor holistische huid- en lichaamsverzorging


      Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr.Hauschka ook gebruik van hoogwaardige etherische oliën en wassen, kiezelaarde, thermaal water, amandelmeel, zijde en mineralen. Onze hele collectie draagt het internationale keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica “NaTrue”. Alle producten zijn vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen.Maak kennis met een holistische verzorging. Ervaar het ritme van het leven.